Ik vond altijd alles leuk. Wilde niet kiezen. Mensen en organisaties moesten centraal staan. Mijn eerste stage bij een grote organisatie in transitie inspireerde me Bedrijfswetenschappen te gaan studeren met als specialisatie veranderkunde. In mijn rol als projectmanager en later als Agile coach rolde ik van de ene grote verandering in de ander. En steeds weer stonden de volgende vragen centraal:

 

  • Hoe zorg je ervoor dat mensen je opgeleverde product straks ook gaan gebruiken?

  • Hoe bewegen afdelingen zich?

  • Wanneer veranderen mensen?

Deze laatste vraag bleef me boeien. Ik wilde nog dieper duiken en zo ging mijn aandacht steeds meer naar de menselijke kant.

Ik deed een opleiding tot teamcoach en mij werd duidelijk dat ik op de goede weg was. In alles wat ik deed was het niet meer alleen mijn hoofd dat leidend was, maar volgde ik steeds meer mijn hart. Wat er onder andere toe heeft geleid dat ik me veel meer in het hier en nu laat leiden door wat er nodig is op dat moment. 

 

Mijn interesse blijft tot de dag van vandaag groeien waarom wij mensen de dingen doen zoals we ze doen. Als individu en  als groep. Ik heb de diepe overtuiging dat veel wat we doen onbewust is. Pas als we het onbewuste bewust maken dan kunnen we echt veranderen. Als coach staat de vraag  ‘Hoor ik , zie ik of voel ik dat er dingen spelen die niet worden uitgesproken?’ centraal.

 
Met warmte, liefde en verbinding, maar ook met mijn rebelse kant begeleid ik teams en individuen in het vinden van het goud, het potentieel. Vaak word ik gevraagd om mijn toegankelijkheid, openheid en neutraliteit. Ik schep een veilige en ontspannen omgeving waarbij iedereen gezien en gehoord wordt. 

FOTO-0294 1.jpg

In de rugzak:

  • Bedrijfswetenschappen

  • Gastdocent Vrije Universiteit

  • Project- Programmamanager verandertrajecten

  • Trainer Appreciative Inquiry

  • Opleiding teamcoaching Winning teams bij het Europees Instituut/ De Baak

  • Opleiding Systemisch coach- en trainer (ICM)

StiR keurmerk

Geregistreerd als erkend teamcoach bij StiR. Stichting Registratie is een onafhankelijk keurmerk voor professioneel begeleiders in Nederland.

Loslaten als coach

Als coach weet je het soms ook even niet. De neiging is om dat onzekere gevoel niet te willen hebben. Je schiet dan in de ' actie'. Terwijl het beter is het even te laten, vertrouwen te hebben en je intuïtie het werk te laten doen. Door geen controle uit te oefenen. Controle komt voort uit angst. Loslaten komt vanuit vertrouwen.

Het ontvouwt zich vanzelf. 

 

 

 

 

 

 

De kracht van een verhaal

Bij een team beginnen met een verhaal kan heel krachtig zijn. Daarmee maak je gelijk contact op gevoelsniveau. Het kan je raken en draagt vaak een boodschap in zich. Ik probeer de verhalen uit te zoeken op het thema van de teamdag zodat het ook als kapstok kan dienen. In de loop der jaren heb ik vooral de kinderboeken ontdekt. Een van mijn favoriete kinderboeken is dat van ‘Het fluwelen konijn’, geschreven door Margery Williams. Een veel geprezen kinderboek dat  vol wijsheden zit. Niet alleen voor kinderen.

 

Het boekje gaat over jezelf worden, over hoe liefde je echt kan maken. Met al je mooie en minder mooie kanten. Je rariteiten en imperfecties. Het verhaal is een prachtige metafoor voor de waarde van echtheid en kwetsbaarheid. Het laat zien hoe onze tekortkomingen en imperfecties ons juist mooi en krachtig maken als we ze werkelijk volledig accepteren.